Horn

Bakverket som er favoritten i familien, enten til frokost, lunsj eller kvelds.

Som tilbehør til suppe eller fylte til matpakken. Grove eller fine, ingen begrensing.

Ingredienser:
500 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
130 g smør
2 – 2,5 dl melk
2 egg

Fremgangsmåte;

Bland sammen det tørre,

(om en ønsker en grovere variant kan 1/3 til 1/2 av melet, byttes ut med sammalt hvete fin eller grov. Eller andre typer mel/havregryn.)

Smuldre melet inn i melet, gjerne med kjøkkenmaskin.

Lunk melken til og bland inn i deigen.

Pisk eggene lett sammen med en gaffel og elt inn i deigen.

La deigen heve til dobbel størrelse, minst en time, gjerne lengre.

Kan deigen lett på benken og del i to deler.

Kjevle hver del ut til rundinger sånn ca. Og del i åtte.

Trill hver del sammen fra den bredeste enden av trekanten og form til horn. Legg på brett og la det etterheve en halvtime, men gjerne en time.

 

Stekes på 220 grader i 10-15 min.  Kommer an stekeovnen