Pizzadeig

Vi er veldig glad i hjemmelaget pizza.

Vi lager alle varianter, fra god gammeldags med tykk bynn, til litt mindre tykk bunn i stekeovn, men etter at vi fikk pizzaovn så har tynn porsjonspizza med sprø skorpe blitt favoritten.

Foreløpig har dette blitt oppskriften vi bruker:

Ingredienser
450 g mel
320 g lunket vann
2ts tørrgjær
½ ts salt
1 ss sukker
ca. 3 ss olivenolje

Bland alt det tørre og hell i vannet.

Elt deigen i noen minutter.

Hev til dobbel størrelse 1-2 timer eller lengre. Jeg lager deigen på morningen og lar den stå til ettermiddagen en gang.
Deler deigen i 4 og lar den heve på benken, er det lenge til de skal brukes settes de i kjølskapet og tas ut et par timer før bruk. Kan fint stå noen dager i kjøleskapet. Heveboksen er genial, da den passer så fint inn i kjøleskapet.
Ferdig hevet.
Tomat, sopp, paprika og rødløk i tillegg til Chorizo og parmaskinke er favoritten på pizza.

«Høsebrua»

Vi bygger benk. Mest mannen, men jeg er flink som handtlanger og til å henge rundt..

Målet er å bruke opp alt kappet etter vi bygget terrasse. Blir mye kapp av slikt, dumt å måtte kaste det, spesielt med den prisen det er på material idag. Så da bygger vi benk, som skal stå på enden av terrassen, hvor morgenkaffen kan nytes sammen meg utsikten. Og den er flyttbar, om litt tung…

Her kom navnet frem, ligner litt på Høsebrua i Sand i miniatyr

Reste material.. 

Høyde 36 cm, Bredde ca 40 cm og lengde 390 cm
Det sages, trenger ca 70 stk på 33 cm
Det skrues, 70*4 skruer, var litt mer enn me hadde igjen, resten skrus neste helg.

Ferdig, dvs, mangler 80 skruer..
Veldig fornøyd!

Scones med Cottage cheese.

Beste frokosten på hyttå. Nystekte scones.

Ingredienser

2 dl hvetemel

1 dl havregryn

1 dl sammalt hvete, grov

1 ss bakepulver

1 ts salt

2 dl lettmelk

250g cottage cheese

Framgangsmåte

Bland sammen det tørre.

Tillsett melk og cottage cheese, bland alt sammen.

Legg på stekeplate med skje.

Stekes på 250 grader i ca 14 min.

Nytes nystekte!

Horn

Bakverket som er favoritten i familien, enten til frokost, lunsj eller kvelds.

Som tilbehør til suppe eller fylte til matpakken. Grove eller fine, ingen begrensing.

Ingredienser:
500 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
130 g smør
2 – 2,5 dl melk
2 egg

Fremgangsmåte;

Bland sammen det tørre,

(om en ønsker en grovere variant kan 1/3 til 1/2 av melet, byttes ut med sammalt hvete fin eller grov. Eller andre typer mel/havregryn.)

Smuldre melet inn i melet, gjerne med kjøkkenmaskin.

Lunk melken til og bland inn i deigen.

Pisk eggene lett sammen med en gaffel og elt inn i deigen.

La deigen heve til dobbel størrelse, minst en time, gjerne lengre.

Kan deigen lett på benken og del i to deler.

Kjevle hver del ut til rundinger sånn ca. Og del i åtte.

Trill hver del sammen fra den bredeste enden av trekanten og form til horn. Legg på brett og la det etterheve en halvtime, men gjerne en time.

 

Stekes på 220 grader i 10-15 min.  Kommer an stekeovnen

Kylling og Pasta

Høstfredagskveld på hyttå da måtte det bli noe varmt til kvelds.

Det ble en litt improvisert pastarett me kylling.

Ingredienser;

3 fedd hvitløk

1 løk

4 sjampinjong

15 cherry tomater

1 paprika

1 fløte

2 kyllingfileter

1 pk. Fersk pasta

Krydder

Fremgangsmåte

Surr hvitløk og løk i olje.

Tilsett tomat, sjampinjong og paprika. La alt surre i pannen, tilsett salt, pepper og paprikakrydder.

Rør inn en boks med fløte og la dette koke opp.

Gjør klar kyllingfileter med olje, salt, pepper og paprikakrydder.

Stek dem hele i pannen til de er gjennomstekte.

Skjær i skiver og tilsett i sausen.

La kyllingen trekke i sausen på svak varme mens pastaen koker.

Lapper

En av favorittene på hyttå, nystekte lapper utendørs.

Ingredienser
1 l kulturmelk
1 l hvetemel
3 dl sukker
4 egg
4 ts natron
Fremgangsmåte

Ta ca 1 dl med kulturmelk oppi en kopp, bland i natron og la dette stå til det begynner å boble/skumme.

Pisk sammen sukker og egg, og bland i vekselsvis hvetemel og kulturmelk, rør til en jevn røre.
Når natron/kulturmelkblandingen bobler bland dette inn i røren og la den svelle minst en halvtime,
før lappene stekes på takke eller i stekepanne.

Terrassebyggerne

Med oppstart i påsken har vi arbeidet jevnt og trutt med å bytte dekke på hele terrassen. Men vi har også bygget på terrassen flere steder. Vi starter med å rive gammelt dekke, funker fint å bruke en spade til dette da alt er spikret. Nå når vi er kommer til oktober og 5000 skruer senere begynner vi å se en slutt på det.

Riving
Påbygg
Nytt dekke
Ta da .. ferdig… sålangt..

Riving pågår

Nesten i mål med andre seksjon
Ferdig!
Det rives og det rigges for oase midt i ny terrasse
Fremgang

Riving og graving pågår..
Ferdig
Utvidelse av seksjon 4
Ferdig så langt vi klarer før det skal henge sammen med seksjon 5

Sommerenferien ble en pause i terrassebygging. Vi startet opp igjen med siste del etter sommeren, og da har v i terrasse rundt hele hytten.