«Gule Bomber»

Eller suksess kjeks, bakt disse noen ganger til jul, litt usikker på hvor jeg opprinnelig fant oppskriften.

Ingredienser:

25 stk doble kaker, kan lages mindre og kan lages større..


6 eggehviter- romtemperert
300 gr sukker
450 gr malte mandler


Fyll:
6 eggeplommer
2.5 dl fløte
150 gr sukker
3 ts maizena mel
2 -4 ts vanilje sukker / vanilje ekstrakt
200 gr smør
50 gr smeltet sjokolade til trekk

Fremgangsmåte

Jeg starter med å lage kremen, ettersom den skal kjøles helt ned før den fylles mellom to kaker.

Skill eggene, eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen skål.

Ha plommer, maizena mel, sukker, vanlijesukker og fløten i en kjele og sett den over middels varme.

Rør hele tiden så ikke det svir seg på bunnen.

La kremen få et oppkok og la det småkoke i 3 – 4 minutter til kremen slipper bunnen av kjelen.

Ta kjelen vekk fra platen og sil den over i en bolle. hell den i en ren kald bolle. Rør inn smøret til en jevn krem.

Sett dette kaldt mens kakene lages.

Kakebunnene:

Først skal eggehvittene piskes til hvitt skum, pisk så i sukker til marengs.

Hell i de malte mandlene og vend de inn. Det er ikke nødvendig å være veldig forsiktig, så rør godt sammen. Røren skal være stødig når den er ferdig blandet. For løs masse vil flyte ut under steking.

Legg røren over i en sprøytepose og sprøyt ut rundinger på ett bakeark.

Jeg bruker en stor rund tip, uten mønster med ca 1.5 cm åpning.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10-12minutter.

Avkjøles.

Når kakene er avkjølt, sprinkle over med smeltet mørk sjokolade, la sjokoladen stivne før den gule kremen sprøytes på.

Legg halvparten av kakene med bunnen opp og sprøyt på kremen, samme tip som tidligere.

Legg en kake på toppen og trykk den forsiktig litt ned i kremen.

Kakene oppbevares i fryseren.