Bakverket som er favoritten i familien, enten til frokost, lunsj eller kvelds.
Som tilbehør til suppe eller fylte til matpakken. Grove eller fine, ingen begrensing.

Ingredienser: | |
500 g hvetemel | |
2 ss sukker | |
1 ts salt | |
1 pk tørrgjær | |
130 g smør | |
2 – 2,5 dl melk | |
2 egg |
Fremgangsmåte;
Bland sammen det tørre,
(om en ønsker en grovere variant kan 1/3 til 1/2 av melet, byttes ut med sammalt hvete fin eller grov. Eller andre typer mel/havregryn.)
Smuldre melet inn i melet, gjerne med kjøkkenmaskin.
Lunk melken til og bland inn i deigen.
Pisk eggene lett sammen med en gaffel og elt inn i deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse, minst en time, gjerne lengre.
Kan deigen lett på benken og del i to deler.
Kjevle hver del ut til rundinger sånn ca. Og del i åtte.
Trill hver del sammen fra den bredeste enden av trekanten og form til horn. Legg på brett og la det etterheve en halvtime, men gjerne en time.