Pizzadeig

Vi er veldig glad i hjemmelaget pizza.

Vi lager alle varianter, fra god gammeldags med tykk bynn, til litt mindre tykk bunn i stekeovn, men etter at vi fikk pizzaovn så har tynn porsjonspizza med sprø skorpe blitt favoritten.

Foreløpig har dette blitt oppskriften vi bruker:

Ingredienser
450 g mel
320 g lunket vann
2ts tørrgjær
½ ts salt
1 ss sukker
ca. 3 ss olivenolje

Bland alt det tørre og hell i vannet.

Elt deigen i noen minutter.

Hev til dobbel størrelse 1-2 timer eller lengre. Jeg lager deigen på morningen og lar den stå til ettermiddagen en gang.
Deler deigen i 4 og lar den heve på benken, er det lenge til de skal brukes settes de i kjølskapet og tas ut et par timer før bruk. Kan fint stå noen dager i kjøleskapet. Heveboksen er genial, da den passer så fint inn i kjøleskapet.
Ferdig hevet.
Tomat, sopp, paprika og rødløk i tillegg til Chorizo og parmaskinke er favoritten på pizza.